top of page

איך להרגיע את מפלס הלחץ הנפשי?
לעבור את המבחנים בשלום

 

תקופת המבחנים בפתח, ויחד איתה מפלס הלחץ הנפשי עולה. כאבי ראש ושרירים תפוסים הם רק חלק מן הסימפטומים שמופיעים בעקבות הלחץ שמאפיין תקופת בחינות. כולם אומרים לכם להירגע, אבל לא ממש אומרים לכם איך לעשות את זה. אז החלטנו לבדוק בשבילכם איך אפשר להפחית את הלחץ ופנינו לשרית רובין, סטודנטית לתואר שני במנהל עסקים במכללה ומטפלת הוליסטית לילדים ומבוגרים, וקיבלנו משרית כמה טיפים, שיעזרו לכם להעביר את התקופה הזו בשלום, בקלות ובנוחות מבלי לצאת מהבית:

1. פרופורציות, פרופורציות, פרופורציות – המבחנים חשובים וכולנו רוצים להצליח אבל השיפוט העצמי עובד שעות נוספות. אנו מרגישים כי בחינת הידע והיכולות שלנו משליכה עלינו כבני אדם גם בתחומים אחרים, מה שלא בהכרח נכון. ציון בקורס מסוים לא מגדיר אתכם כבני אדם וחשוב לזכור זאת כל הזמן.

2. להוריד הילוך בתחומים אחרים ולהתמקד בתחום אחד – רבים מכם עושים דברים נוספים חוץ מלימודים, עבודה והורות הם רק חלק מרשימה ארוכה של תפקידים שדורשים מכם תשומת לב ומשאבים נפשיים. "תפסת מרובה לא תפסת" הוא משפט מאוד נכון לתקופה הזו, אי אפשר להיות במאמץ יתר ולהצליח בכל המישורים. לכן, חשוב למקד את תשומת הלב בבחינות ולהוריד עומס מתחומים אחרים בהם אפשר להרשות זאת.

3 . רסקיו רמדי – הרפואה המשלימה מציעה שלל פתרונות שמבוססים על החיבור בין גוף ונפש ביניהם גם טיפול בתמציות פרחי באך. הרסקיו רמדי היא "תמצית על" של פרחים שמסייעת להתמודד נקודתית עם מצבי חירום, טראומות, עומסים, לחץ ושלל סיטואציות מורכבות. לקראת הבחינה וביום הבחינה, מומלץ לטפטף ארבע טיפות רסקיו מתחת ללשון או בכוס מים. אם מטפטפים לכוס מים- כדאי ללגום באיטיות. הרסקיו  יעזור לשחרר סטרס מהגוף ולהיכנס לפרופורציות. 

4. לנשום, נשמע כל כך פשוט עד שלפעמים אנחנו שוכחים לעשות את זה נכון. כשאנחנו לחוצים הגוף מושפע מהמתח ומתכווץ, שרירי בית החזה מתכווצים ומצמצמים את נפח הנשימה. פעמים רבות הנשימה שלנו תהיה יותר שטחית, לפעמים בלי שנשים לכך לב.  ולכן חשוב לעזור לגוף לקבל חמצן בצורה מאוזנת. כשמרגישים שהמתח מתחיל לטפס, כדאי לשים יד על הבטן לנשום מן האף נשימה גדולה ועמוקה שתנפח את הבטן, להחזיק את הנשימה שתי שניות ולשחרר מהפה. מומלץ לעשות זאת 3 פעמים.

5.להתחיל ברגל ימין – עפ"י הרפלקסולוגיה, מערכת העצבים מיוצגת בכף הרגל בין השאר באצבעות. תופתעו לגלות כיצד ליטוף של אצבעות הרגליים גורם לרגיעה והרפיה.

6. ואחרון חביב – גם אם אתם לחוצים ואין לכם זמן, נסו להקדיש זמן במהלך היום לפעילות שעושה לכם טוב. שינה, פעילות גופנית וארוחה מזינה הם רק חלק מן האופציות ואם ממש אין לכם זמן, תתפלאו איך חיבוק בן לפחות 20 שניות יכול לסייע להפחית לחץ.

 

הכתבה פורסמה במגזין הסטודנטים של האקדמית ת"א-יפו 18.1.15

 

  • מרגיש בודד בהתמודדות שלך עם החיים?

  • את, בשעה טובה, בהריון? 

  • סובל מכאבי גב וצוואר?

  • סוכרתי?

  • רוצה לאזן את לחץ הדם?

  • מבקש לאזן את מרוץ החיים?

  • סובלת ממגרנות/כאבי ראש?

  • בלוטת התריס שלך עושה צרות?

  • סובלת מבעיות עיכול?

 

לפרטים ולתיאום טיפול:
052-4311472    

 טיפולים וליווי אישי:              

052-4311472
קרית שרת, חולון 

בפייסבוק

שרית רובין- מטפלת הוליסטית

       יצירת קשר        

bottom of page